Çetin GÖKSU ülkemizin sayılı bilim insanlarından bir akademisyen,DSP Kaş Belediye Başkan Adayı ve DSP Baş Danışmanı.
Çetin Göksu’yu diğer adaylardan farklı kılan ise sadece aday olduğu Kaş için değil,ülke için önemli olan bilimsel projeleri.
Ülke olarak enerji kaynaklarında dışa bağımlı bir ülkenin doğal kaynaklarla ve sonsuz bir enerji kaynağı olan güneş ışığıyla çağdaş ve sağlıklı bir enerjiye sahip olma gerçeğine ışık tutan Doçent Doktor Çetin Göksu’nun projeleri;
KAŞ IŞIK KENT Projesi; DSP’nin ülkede başlattığı, çarpık ve ilkel kent yaşamına karşı, kentlerin yeniden yapılanma projesidir.
KAŞ IŞIK KENT Projesi; Kaş ve köylerinde süren kargaşaya, çarpık kentleşmeye, kıyıların yağmasına, çevre kirlenmesine, doğanın tahrip edilmesine, insanların sömürülmesine son verme projesidir.
Kentte on yıllardır süren kavga ve çatışma ortamına son verme, birlik ve bütünlüğü sağlama, sevgi odaklı, insanca ve hakça bir düzen kurma projesidir.
KAŞ IŞIK KENT Projesi; kimliğini kaybetmiş Kaş kentine ve köylerine yeni bir kültürel kimlik, yeni bir sosyal kişilik kazandırma projesidir.
KAŞ IŞIK KENT Projesi; vurgunculuğun, talanın, rüşvetin yaygınlaştığı kentte dürüstlüğün, adaletin, insanlık felsefesinin hakim olduğu kente dönüştürme projesidir.
KAŞ IŞIK KENT Projesi; halkımızın kentte yaşadığı gelir adaletsizliği, fakirleşme, işsizlik gibi sorunlarına çözüm üreten, kalkınan ve zenginleşen, refah kentine dönüştürme, herkese iş, herkese daha iyi gelir imkanları yaratma projesidir.
KAŞ IŞIK KENT Projesi; Kaş halkının yönetime katıldığı, denetlediği, hesap sorabildiği, yeni projelerle katkı koyabildiği, katılımcı ve halkçı kent oluşturma projesidir.KAŞ IŞIK KENT Projesi; insan onuruna yakışan alabildiğine temiz, alabildiğine sağlıklı ve gelişmiş IŞIK KENTİ dönemini başlatma projesidir.
KAŞ DA YAKILAN IŞIK ÖNCE ANTALYA’YI SONRA BÜTÜN KENTLERİMİZİ BİR GÜNEŞ GİBİ AYDINLATACAKTIR
Dürüst insan, temiz toplum, insan haklarına dayalı, hümanist, sevgi odaklı kent.
Projelerimiz;
Cumhuriyete, demokrasiye, laikliğe sahip çıkan, topluma ve diğer insanlara saygılı, sevecen, güler yüzlü insanlar yetiştirilmesi,
Her kente, bir yardımlaşma fonu ve İNSANLIK SEVGİ MERKEZİ kurulması, misafirlik, imece ve yardımlaşma uygulamalarının canlandırılması.
Halkın doğrudan yönetimde yer aldığı, denetleyebildiği, katkı yaptığı, sadece “sakini” değil aynı zamanda “sahibi” olduğu şeffaf kentler.
Projelerimiz;
Önemli projelerin halkın görüşüne sunulması, insana, doğaya, çevreye, bilime dayalı toplumsal kurumlaşmanın, demokrasi anlayışının güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması.
Katılımcılığın kapsamının genişletilmesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek odalarının mahalle kurullarının karar alma ve denetlemede aktif görev almalarının sağlanması.
Ulaşımda, toplu taşım ve yaya öncelikli Yeşil Ulaşım ve Halk konut sistemi kurulması, kent merkezlerindeki trafik yükünün en az seviyeye indirilmesi,
KAŞ BİLİM KENT projesi
Bilimin öncülüğünde kalkınan kent.
Amacımız;
Her alanda, Kent yönetimde bilimsel düşünceyi etkin kılmak, “bilime ve akla dayalı toplumsal düzeni” kurmak, bilimin rehberliğinde yerel kalkınmayı sağlamaktır.
Projelerimiz;
Kentte bilimsel ve teknolojik alt yapının kurulması, bölgenin sorunlarına çözüm üreten bir Araştırma Merkezinin kurulması,
Bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi, ihtiyaç duyulan platformların oluşturulması, yeni buluşların desteklenmesi.
Her kentte KENT BİLİM ofisi kurulması.
Kentlerde doğa ile iç içe bir yaşam. Doğanın korunması ve toplum yararına değerlendirilmesi.
Amacımız;
Doğanın korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına öncelik vermek, doğal zenginlikleri ekonomik ve sosyal açıdan değerlendirmek, doğal yaşam ilkelerini geliştirilmek, doğaya zarar verenlere caydırıcı yaptırımlar uygulanmak.
Projelerimiz;
Doğal yaşam projeleri, Eko turizm, Kentsel kırsal parklar, Bio çeşitlilik projeleri, Doğa eğitimi. Doğal tedaviler, Doğal gıda üretimlerinin hayata geçirilmesi,
Her kentte BİO PARKLAR ve DOĞA ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ofisi kurulması.
Kent Kültür reformu yapılması, binlerce yıllık zengin Anadolu kültürünün değerlendirmesi ve canlandırılması.
Amacımız;
Kültürel yozlaşmayı önlenmek, yerel kültürü korumak ve zenginleştirmek, her türlü sanatsal çalışma ve etkinlikleri destekleyerek yaygınlaştırmak, özgün kültürü geliştirme merkezleri kurmak.
Projelerimiz;
Her kentte kültürün ve sanatın desteklenmesi, kültürel alt
yapının kurulması, her semtte kültür evleri yapılması, SİT alanlarının korunması, yerel mimarinin, yerel özgün üretimin yaygınlaştırılması ve desteklenmesi, kültür turizminin kentlerde yaygınlaşması.
Her kentte yerel KÜLTÜR ve SANAT MERKEZLERİ kurulması.
Kaş kentinde “Adalet mülkün temelidir” anlayışının esas alındığı, temel insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu kent Projesi.
Projelerimiz;
Belediye hizmetleri, çalışmaları ve Meclis toplantılarının şeffaf bir şekilde gözlenmesini mümkün kılacak sistemler oluşturulacak, imkanı olmayan kentlilere hukuksal danışmanlık hizmeti verilecek, uzlaşı platformları çeşitlendirilerek başta mahalli arabuluculuk yöntemleri olmak üzere kurumlarla olan anlaşmazlıkların çözümünde Kamu Denetçiliği Kurumu’nun mahkemelerden önce başvurulacak kapı haline getirilmesine öncülük edilecek, belediye faaliyetlerinin bağlı şirketler dahil tümüyle denetime uygun ve halkın anlayacağı şekilde izlenmesi sağlanacaktır.
Rant ekonomisinden, üreten kent ekonomisine geçiş.
Projelerimiz;
Adaletli ekonomik altyapının yeniden kurulması, Kentlerde doğal tarım yapılması, kent çiftlikleri kurulması yeni yatırım alanlarının açılması, üretimin her alanda artırılması, yeni ekonomik projeler yapılması, evde üretim sistemlerinin desteklenmesi, sanayi sitelerinin geliştirilmesi, yeni teknolojilerin teşvik edilmesi. Sosyal Kooperatifçiliğin ve imece’ye yeniden gerçeklik kazandırılması, kalkınmanın lokomotifi haline getirilmesi
Kent Kültür Turizmi, Kent Yerli Enerji Üretimi, Kent Doğal Gıda Üretimi Sistemi, Kent Yerli Sanayi Merkezi, Kent çiftlikleri projesi, Kent Tarımsal Kalkınma Projeleri yapılması ve uygulanması.
Kentte Güneş enerjisinin ve Güneş kültürünün etkin kullanıldığı kent yaratma projesidir
Projelerimiz;
Güneşkent planlaması, Güneş Mimarisi uygulaması, Güneşle ısıtma ve soğutma, Güneşle eko gıda üretimi, Biyoenerji, Rüzgar santralleri, eğitim ve eğlence amaçlı Güneş-parklar,
Her kentte GÜNEŞLE ÜRETİM MERKEZİ kurulması.
Kaş ve çevresinde Köye dönüş ve köy kalkınma reformunu başlatma projesidir
Projeler;
Köye dönüş projesi yapmak. Güneş köyler, Eko köyler, Kültür köyleri, Tarım köyleri kurmak, Kırsal Güneş projeleri uygulamak, Eko turizm projeleri yapmak, doğal gıda üretimini yaygınlaştırmak. Meralar ve yaylaları yeniden köylülerin kullanımına devretmek. Kooperatifçiliğe öncülük yapmak, İmece sistemini yaygınlaştırmak. Soğuk iklim bölgelerinde, Güneş Serası uygulamaları başlatmak.
Yerli teknoloji üreten kent Projesi
Projeler;
Kentte özgün teknolojilerin geliştirilmesi, sanayi ve teknoloji geliştirme Atölyeleri kurulması