Büyülü gerçekçilik; gerçekçilikte akılla çözümlenemeyen, büyülü olarak adlandırıp geçiştirilen olayları kapsayacak biçimde kurgusal gerçekliği genişleten bir edebi gerçekçiliktir.
Büyülü gerçekçilik, gerçek ve fantastik, alışılmış ve alışılmamış olanı bir arada kullanır. Fantastik veya alışılmamış olan, eserde büyülü bir hale dönüşür. Dolayısıyla, büyülü gerçekçilik, gerçek ve fantastiğin mükemmel oranda bileşimi olarak algılanmalıdır.
Çağdaş edebiyat yazarlarından olan Gabriel García Márquez‘in eserleri Büyülü Gerçekçilik akımını ilerletmiş ve okuyucuya her defasında yenilikler sunmuştur.
Türk edebiyatında ise bu akımın öncüleri;Oğuz Atay,Leyla Erbil ve İhsan Oktay Anar’dır.
Bu akımın en yeni temsilcisi ise Camili Tosun isimli eseriyle Muhittin Durmaz’dır.
Muhittin Durmaz 40 kitap yayınevi tarafından yayınlanan ilk kitabı Camili Tosun’da hayatı,ölümü,ölümsüzlüğü sorgularken,anlattığı efsanelerden çıkmış karakterleri hayatın gerçekliği içinde ustaca kurgulayarak okurun kurgu içinde roman gerçekliğiyle doğaüstü olay ve kişilikleri kabullenmesini sağlamıştır.
Fantastik dünya ile gerçekliğin uyumunda yazar okurunu yer yer fantastik olay ve kişileri gerçek dünyanın parçası gibi kabullendirme başarısını göstermiş.
Bu akımın en sıradışı eserlerinden biri olan Camili Tosun’u edebiyat severlerle buluşturmuş.