Odatv, Milliyet ve Vatan’ın patronu Yıldırım Demirören’in, Aydın Doğan’ı iki kez ziyaret ettiğini yazmıştı.
Patronları katını hareketlendiren bu ziyaretle ilgili Demirören’in aklında Doğan Medya’nın olduğu konuşulmuştu.
Demirören Vatan ve Milliyet’ten sonra Doğan Medya’nın diğer organlarını da bünyesine katmayı istiyordu.Demirören’in satın alabilmek için ise devletten beklediği kritik bir ihale vardı. Bu ihaleyi alması durumunda gazetelere talip olacaktı.
Odatv’nin haberinden 6 gün sonra Yıldırım Demirören, Aydın Doğan’la yeniden görüştü. Görüşmede iki grubun avukatları da hazır bulundu. Kulislerde iki ismin büyük oranda anlaştığı ileri sürüldü.
İddiaya göre Doğan Medya’nın satışı 1.2 milyar dolara gerçekleşti. Bu akşam saat 18.00’de satışın resmen açıklanacağı öğrenildi. Doğan Medya bünyesinde Kanal D, CNN Türk, Tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP) bulunuyor.
KAFA KARIŞTIRAN SORU
Satışın ardından 1.2 milyar dolar olarak konuşulan rakam tartışma yarattı. Kimi yorumcular medya grubunda satılan pekçok organın zarar ettiğini hatırlatırken Hürriyet’e 120 milyon, Kanal D’ye 150 milyon, CNN Türk’e 50 milyon, DHA’ya 50 milyon, Posta’ya 50 milyon, dergiler ve yayınlara 10 milyon dolar değer biçen kaynaklar söz konusu rakamı fazla buldu.
KAP’A DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Dijital platformlarda faaliyet durdurulması açıklaması Hürriyet tarafından KAP’a bildirildi. Ancak KAP açıklamasında satış ilan edilmedi. Açıklamada, “Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır” denildi.
Hürriyet’in KAP’a verdiği açıklama şu şekilde:
“Daha önce Kamuyu Aydınlatma Platformu (“KAP”)’nda yer alan Özel Durum Açıklamalarımız vasıtasıyla; sermayesinde %100 oranında pay sahibi olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Hollanda’da mukim Hurriyet Invest B.V.’nin, sermayesinde %97,29 oranında pay sahibi olduğu Jersey’de mukim Trader Media East Ltd. (“TME”)’nin dolaylı bağlı ortaklığı Rusya’da mukim Pronto Media Holding Yönetim Kurulu’nun 22.11.2017 tarihli Kararı ile; faaliyet gösterilen pazarlardaki rekabetin yoğunluğu ve operasyonel performansın istenen seviyede olmaması nedenleriyle bünyesinde faaliyet gösteren dijital platformların faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildiğini kamuya duyurulmuştu.
Söz konusu faaliyetlerin durdurulmasının, finansal tablolarımız üzerindeki kesin etkileri hakkında bilgiler, en son kamuya açıklanan 01.01.2017-31.12.2017 hesap dönemine ait yıllık finansal raporumuz ve ilgili dipnotlarında detaylı olarak açıklanmıştır. Bugün itibariyle söz konusu süreçte kamuya açıklama yapılmasını gerektiren herhangi bir yeni gelişme bulunmamaktadır. Süreçle ilgili ayrıca özel durum açıklaması yapılmasını gerektirecek bir gelişme olması halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilecektir.
İşbu açıklama, bu konu ile ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nun Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 23. maddesinin 7. fıkrası gereğince bilgilendirme amacıyla yapılan son ve nihai açıklamadır. Yukarıda bahsedildiği üzere gerekli bilgiler finansal raporumuzda ve ilgili dipnotlarında yer aldığından, bu kapsamda başkaca güncelleme açıklaması yapılmayacaktır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.”
Haber:Oda TV