AKP içindeki bölünme, dün eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve arkadaşlarının istifalarını duyurmalarıyla yeni bir boyut kazandı. Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı yeni partiler kurması bekleniyor. Yeni parti hazırlıkları devam ederken, Hürriyet’te dikkat çeken bir haber yayımlandı. Nuray Babacan imzalı “FETÖ’cü paravan şirket iddiası” başlıklı haberde, adeta yeni parti kurma çalışmaları yürüten isimlere sopa gösterildi. Haberde, FETÖ’cülerin başka isimlerle Türkiye’de paravan şirketler kurduğu, yurtdışındaki paralarını geri getirdikleri ve bu paraların siyasetin yeniden dizaynı için kullanılacağı ileri sürüldü.
‘AK PARTİ İÇİNDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE İLETİLDİ’
Haberde şu satırlar yer aldı: FETÖ ile mücadele sürerken yeni bir iddia kulisleri karıştırdı. Servetlerini yurtdışına kaçıran bazı FETÖ’cülerin paravan şirketler ve isimler aracılığıyla, paralarını yeniden Türkiye’ye getirmeye çalıştıkları öne sürülüyor. Bu iddialar, AK Parti içinde üst düzey yöneticilere iletildi. Bu paranın siyasetin yeniden dizaynı için kullanılacağı dillendiriliyor. AK Parti kulislerinde bu bilgilerin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile paylaşıldığı da belirtiliyor. Yurtdışından yeni yatırımcı konusunda yapılan çağrıların yoğunlaştığı bu dönemde, FETÖ’cülerin bunu fırsat bilerek, yeni şirketler kurdukları iddia ediliyor. Kulislerde, ‘FETÖ’cülerin yurtdışına kaçırdıkları servetlerini yeniden Türkiye’ye yönlendirdikleri, bazı yeni isimlerle Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yeni şirketler kurdukları’ öne sürülüyor.
Ancak parti kurmayları, MASAK’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kara para aklama suçunun araştırılması çalışmaları kapsamında, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen hem yabancı, hem Türk şirketleri taradığını dile getirdiler. Bu tür paravan şirketlerin, geriye doğru bağlantılarının ortaya çıkarılabileceği dile getiriliyor. İktidar Partisi’nde FETÖ değerlendirmelerinin bir diğerini ise “mücadelenin hızı” oluşturuyor. Özellikle kamudaki kripto FETÖ’cülerin ortaya çıkarılması konusunda eskisi kadar güçlü bir çalışma yapılmadığı öne sürülüyor.
Haberin sonunda bir de “FETÖ bilançosu” yayımlandı: “- 15 Temmuz 2019’da FETÖ darbe girişiminin üçüncü yılında, mücadeleye ilişkin rakamlar açıklanmıştı. – 32 KHK yayımlandı. Kamu görevinden 125 bin 678 ihraç kararı alındı. 2 bin 761 kurum ve kuruluş kapatıldı. 20 bin dolayında kişi bu sürecin sonunda yeniden görevine iade edildi.
– Mağduriyetler için OHAL İnceleme Komisyonu kuruldu. Komisyona 126 bin 200 kişi başvurdu. 77 bin 900’ü sonuçlandırıldı. – Darbe süreciyle ilgili olarak 500 bini aşkın şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu sanık sayısı 7 bin 650, hükümlü sayısı ise 21 bin 732’ye ulaştı. – Halen FETÖ suçundan 29 bin 382 kişi cezaevinde.”
Kaynak:Yurt Gazetesi