Gül’ün bir süre kullandığı İstanbul Huber Köşkü’ndeki tüm kabulleri bile kayıt altına alındı. Hatta bir kayıtta, “Koç, Sabancı ailesinin yanısıra TÜSİAD ile yakın görüşme halinde” tespiti yapıldı. Gül ile ilgili en ayrıntı bilgilerin İçişleri eski Bakanı Efkan Ala kanadından geldiği ileri sürüldü.
ÜÇÜNCÜ DÖNEMCİLERE HASSAS TAKİP
AKP içinde üçüncü dönemi tamamlandığı için Meclis dışı kalan ve Gül ile hareket eden isimlerin de listenin oluşturulduğu belirlendi. Bu isimler arasında Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, eski bakanlar Hüseyin Çelik, Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Suat Kılıç’ın yanısıra Salih Kapusuz, Sadık Yakut, Mehmet Ali Şahin, Durdu Mehmet Katsal, Murat Mercan geliyor.
AKP’nin önemli isimlerinden Beşir Atalay ile Cemil Çiçek’in de Abdullah Gül ile zaman zaman görüştükleri belirtiliyor. Gül’ün ayrıca CHP ve MHP kökenli eski milletvekilleri ile de yakın temasta olduğu öğrenildi. İddiaya göre Gül, AKP içindeki çıkışını hemen başlatmaktan yana değil.
GÜL’CÜLER BELİRLENİYOR
Gül’e yakın siyasetçilerin yanısıra bürokraside kendisine yakın isimlerin de tek tek belirlendiği ileri sürüldü. Millet gazetesinin haberine göre ‘paralel’ operasyonları çerçevesinde gözaltına alınan eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak da Gül’eyakın bürokratlar arasında bulunuyor. Gül’ün gözaltı olayını, “Bildiğim ve bizzat benim atadığım bir isme bu yapılmaz” sözleri ile tepki gösterdi.
AKDOĞAN’DAN GÜL VE ARINÇ’A VETO
Ankara kulislerinde dolaşan bir başka iddia ise Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a ilişkin. Buna göre; TRT ve Anadolu Ajansı’ndan (AA) sorumlu olan Akdoğan, göreve gelir gelmez önce Abdullah Gül’e yakın olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, daha sonra da AA Genel Müdürü Kemal Öztürk’ü görevinden aldı.
Akdoğan’ın Bülent Arınç’a yakın bir çok ismin de görev yerini değiştirdiği biliniyor. Son iddia ise çok farklı. Akdoğan’ın Gül ve Arınç’la ilgili haberlerin TRT ve AA’da fazla yer almamasını istediği bu kurumların kulislerinde dile getiriliyor.
Haber:Karşı Gazete