Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kendilerinden başka toplu ulaşım aracı görmek istemeyen taksiciler, iki otobüs şoförünü linç etmeye çalıştı.
Sözcü‘nün haberine göre, “Havalimanlarında taksi dışında ulaşım aracı görmek istemiyoruz”, “Akbil dışarı” sloganları atan taksiciler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT’ye ait otobüslerin şoförlerine saldırdı. Saldırıya uğrayan iki otobüs şoförünü linçten olay yerinde bulunan polis ekipleri ve vatandaşlar kurtardı.
Bir gün önce toplu taşıma araçlarının görevlilerini Kooperatif Başkanı Ahmet Çavuş’un emriyle aradıklarını söyleyen kişilerin şoförleri tehdit ettiği öğrenildi.
SİVİL POLİSLERİ DE DARP ETTİLER
Dün öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı gelen yolcu bölümünün dış kısmında toplanan Sabiha Gökçen Havalimanı taksicilerinin bağlı olduğu SAV Koop. üyesi taksiciler, yolculara hesaplı ve güvenli kolaylık sağlaması nedeniyle tercih edilen toplu taşıma araçlarına tepki amaçlı eylem yaptı.
Sloganların ardından havalimanı gelen yolcu bölümü önünde park eden İETT otobüslerinin şoförlerine saldıran kooperatif üyeleri, şoförleri linç etmeye kalkıştı. Onlarca saldırganın arasında kalan şoförleri vatandaşlar ve polis kurtardı. Saldıran taksicilerden bazılarının havalimanında görevli sivil polisleri de darp ettiği öğrenildi.
İETT şoförleri ve toplu taşıma araçlarının görevlileri de taksi kooperatifi başkanı Ahmet Çavuş ile saldıran taksiciler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
KAPIYI KAPATTIRMIŞLARDI
Havalimanında tekel olmak isteyen ve yolcuları sadece kendilerinin taşıması için Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten şirketlere baskı yapan taksi kooperatifi, gelen yolcuların çıkış yaptıkları ana kapıyı bir süre önce kapattırmış ve yolcuların valizleriyle birlikte 250 metre yürüyerek taksi durağının önündeki kapıdan çıkmalarını sağlamıştı. Bu konuda sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.
Sabiha Gökçen’ndeki toplu taşıma araçları yolcuları havalimanı yakınlarında oluşturduğu İstanbul’daki ilk özel otogara taşımaya başlamıştı. Böylece İzmit, Bursa gibi istikametlere gidecek olan yolcuların Sabiha Gökçen’den Harem’e gitmeleri ve yeniden Anadolu istikametine dönmeleri nedeniyle oluşan eziyet ortadan kalkmıştı.